France Nord 2022

In het najaar van 2022 hadden we een korte vakantie met het accent op Noord Frankrijk met de historische plaatsen Dinant, Reims, Verdun en Trier. Rode draad was de rivier de Maas waar we veel langs hebben gefietst op het lang afstand fietspad De Voie Verte.

Campings
1 – Dinant / Lesse; camping Villatoile, mooie ruime camping in de floodplain van de Lesse op een paar km van Dinant. In de zomer van 2021 heeft het water daar 2 m hoog gestaan.
2 – Charleville-Mézières; camping du Mont Olympe, mooie camping in een meander van de Maas dichtbij de stad maar met onhygiënisch sanitair. Ook hier moet je opletten voor water maar ook voor geluidsoverlast in de omgeving.

Charleville-Mézières


3 – Val de Vesle; camping municipal, mooie ruime plaatsen en prima sanitair, vriendelijke beheerders, op fietsafstand van Reims en bijvoorbeeld Verzenay.
4 – Verdun; camping Les Breuils, leuke camping bij een hotel met een restaurant, de voorzieningen waren beter dan verwacht op basis van de reviews. Heel dicht bij de stad Verdun en op fietsafstand van het monument.
5 – Wasserbillig/Mertert, camping Schützwiese Wasserbillig, mooie plekken pal aan de Sure met schoon en warm sanitair, op fietsafstand van Trier langs de Moezel.
6 – Boven Leeuwen, camping de Hooge berg, mooie camping met prima voorzieningen in het land van Maas en Waal.

Last Updated on 2022-10-05 17:36 by harrr